Slider

četrtek, 02. avgust 2007

Še naprej!

Junija 2002, ravno po izpitu iz teorije organizacij, me je poklicala Tanja in mi ponudila delo na prometnih informacijah. Že eno leto kasneje sem postal vodja prometnih informacij. Vse do danes sem bolj ali manj pogosto delal kot "radarist" - sprejemal sem prometne informacije voznic in voznikov, jih pridobival iz drugih virov ter jih snemal za Radio Antena, Belvi, Val, Morje, Geoss, Orion, Urban, Max, Šport, Radio 1, Info TV in Mobitelovo glasovno postajo.  Vse do danes, ko zaključujem s tem delom. Po dobrih petih letih se lotevam novih izzivov na svojem dodiplomskem - kadrovskem področju.Kot prometni informator sem opravljal tudi delo receptorja in tako srečal mnogo zanimivih ljudi, ki so jih gostile naše radijske postaje. Sodelavke in sodelavci pa so se mi še posebej vtisnili v spomin.

V tem času se je zgodilo preveč nesreč. Spominjam se tudi izrednih dogodkov, kot so poplavljeni podvozi v Ljubljani, vožnje v nasprotno smer, živali na cestah (konji, divjad, psi, žabe), poletni večurni zastoji, poledice, obilno sneženje. Ob polni luni je pogosto klical gospod iz Kamnika, češ da vidi "nagce".

Tudi zadnji dan ni minil brez popestritev - gospodične s kovčki nekje na gorenjski avtocesti in klica jeznega gospoda, da podpiramo norce, ker javljamo radarske kontrole. No, četudi veljamo za najažurnejši prometni servis, nimamo vseh podatkov o kontrolah, torej lahko morebitne norce policisti ustavijo kjerkoli. Javljena radarska kontrola predvsem umirja promet in posledično pripomore k večji varnosti.

Delo sem zaključil z izdajo lokacije dveh (menda) simpatičnih policistk in s svojim značilnim: "Srečno in varno pot - šee naprrrej!"